Ja til fornybar fremtid! Nei til vindkraft i vannkraftlandet!

Faktisk.no er i følge deres egen hjemmeside «en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge». Mandag 8. juli presenterte de en «analyse» som ble kalt «Fakta før valget: Syv spørsmål og svar om vindmøller». Se lenke her: https://www.faktisk.no/artikler/Y5p/syv-sporsmal-og-svar-om-vindmoller. Den er dessverre så spekket med feil og unøyaktigheter at den ikke kan stå uimotsagt – særlig fordi mange medier har brakt den videre og fordi vindkraftbransjen publiserer den bredt og viser til den i alle sammenhenger.

Bare innledningen angir presisjonsnivået: «Motstanderne trekker frem at vindmøllene er skjemmende å se på, at de er farlige for dyreliv, og at de kan lage sjenerende støy, dersom de plasseres nær bebyggelse«. Skjemmende å se på?? Ikke ett ord om at motstandernes viktigste argumenter er naturinngrepene, de permanente ødeleggelsene, folks tapte naturopplevelser samt den tvilsomme klimaeffekten. Det er ikke synsinntrykket dette dreier seg om!

I dette vedlegget gir LNL en oversikt over de viktigste punktene i vår kritikk. Vi ber alle våre lesere om å dele den på sosiale medier og bruke den aktivt i diskusjonene, ikke minst i lokalmiljøer/kommuner rundt i landet. Det inntrykket Faktisk.no her har skapt, må ikke få fotfeste!