Ja til fornybar fremtid! Nei til vindkraft i vannkraftlandet!

Det tyske utbyggerselskapet wpd har søkt om å få bygge et gigantanlegg omtrent midt i Finnskogleden. Anlegget tenkes plassert på det ca. 580 meter høye Mangslidberget 6 km. inne på svensk side av grensen. Det vil få 34 turbiner som alle blir 250 meter høye. Det reiser seg nå en folkestorm mot planene, både på norsk og svensk side. Argumentene er mange og gode: Grove inngrep i sjeldent vakker natur, støyplager, et grunnskudd for reiseliv/turisme – for å nevne noen.

Apropos turisme: Vi nevner at Aftenposten i fjor høst kåret Finnskogleden til verdens nest beste reisemål i 2018! Her er stedene reiseekspertene mener du bør reise til i … – Aftenposten

 

Siden prosjektet ligger i grenseområdet, skal naturvernmyndighetene i begge land uttale seg om saken og innhente innspill fra berørte borgere/organisasjoner. Det er kommet en flom av innspill til Miljødirektoratet i Norge. Du kan lese dem her:

http://www.miljodirektoratet.no/no/Horinger/Grensekryssende/Mangslid-vindkraftverk-i-Torsby-kommune-i-Sverige–varsel-etter-Espoo-konvensjonen-201711848/

La Naturen Leve samarbeider tett med lokale krefter og har selvsagt gitt uttalelse. Vi har dessuten, sammen med den lokale interessegruppen Natur eller vindkraft? Bevar Finnskogen! utarbeidet vedlagte pressemelding som i dag er sendt en rekke lokale/regionale medier.

Pressemelding endelig. Finnskogen

  Dette anlegget skal vi bidra til å stoppe!