Ja til fornybar fremtid! Nei til vindkraft i vannkraftlandet!

to profilerte støttespillere og LNL-medlemmer som har gått bort så altfor tidlig:

Henry Urdal, vår uredde og engasjerte våpendrager fra Egersund, ble begravet i går, 26. januar. Henry la ikke fingrene i mellom i sine utallige avisinnlegg mot vindkraften, heller ikke i de vindkraftnyhetene han publiserte så mange av, for en stadig økende leserkrets. Ofte «gnistret hans øyne stygt», både mot vindkraftplanene i hans hjemlige trakter og den stadig mer truende utbygging over hele landet.

Håvard Melbye, styremedlem i LNL siden starten for fem år siden og vårt vandrende leksikon, døde i dag, 27. januar. En formidabel motstander for vindkraftforkjemperne, med sine kunnskaper, lange erfaring og verbale slagkraft. «Totens staeste mann» kalte han seg, med god grunn. Det var det mange som fikk sanne, både i NVE, i NORWEA og vi i LNL! Men staheten var parret med kompetanse og innsikt, og den ga resultater.

 

LNLs styre og mange av våre medlemmer har i lang tid hatt glede og nytte av Henrys og Håvards virke for vår felles sak. Savnet vil bli stort – men resultatene av deres innsats blir stående. Vi fortsetter kampen i deres ånd!

Karin Leonhardsen,  styreleder i La Naturen Leve