Ja til fornybar fremtid! Nei til vindkraft i vannkraftlandet!

I Dagsnytt 18 fredag 13. november ble det sendt et innslag om Siragrunnen, der Marius Holm (Zero) og Karen Esmark (Naturvernforbundet) deltok. Også forsker Siri Kalvig var med på telefon. Nedenfor ser du hva LNL samme kveld skrev i en e-post til NRK om dette innslaget:

I Dagsnytt 18 fredag 13. november fikk vi se/høre et innslag om Siragrunnen vindindustrianlegg. En av deltakerne var Siri Kalvig på telefon fra Stavanger. Hun ble presentert som meteorolog og forsker med doktorgrad – og gikk deretter varmt inn for prosjektet og for vindkraft ellers.

Det er selvsagt helt greit at forskere og andre er for Siragrunnen og annen vindkraft. Det som ikke er greit, er at Kalvig er storinvestor i vindkraft. Kjente ikke redaksjonen til dette? Visste man ikke om senere tids avisoppslag om hennes investeringer i norsk vindkraft, f. eks. denne artikkelen i DN: http://www.dn.no/nyheter/energi/2015/10/02/2143/Vindkraft/tr-der-andre-tviler

Det er svært betenkelig at forskere dekker seg bak sin tittel når de samtidig er direkte økonomisk interessert i den bransjen de forsvarer – uten å opplyse NRK om forholdet på forhånd.  Det er like ille at ikke NRK sjekker grundigere bakgrunnen til sine såkalte eksperter før de slippes løs i Dagsnytt 18 og taler varmt for sin syke mor!  På vegne av La Naturen Leve (http://lanaturenleve.no) ber jeg om rask behandling av denne saken. Jeg ber også opplyst hva NRK tenker å gjøre for å opplyse seere/lyttere om sakens rette sammenheng.